Ghetts släpper den mörka grime-låten ”Skengman” ft. Stormzy

Ghetts andra stora UK-samarbete på kort tid

Grime-ikonen Ghetts från Storbritannien inleder året med ett mäktigt collab. På den nya singeln "Skengman" gästas han av ingen mindre än landsmannen Stormzy. Det utgör Ghetts andra stora UK-samarbete på kort tid, och följer upp hitlåten "IC3" med Skepta från 2020.

Singeln har smygande och nästintill filmiskt beat. Det är en mörk grime-låt producerad av den återkommande samarbetspartnern Ten Billion Dreams. Uttrycket "Skengman" är brittisk slang och betyder ungefär "badman" eller "gunman". Det är även ett ord som återkommer i några av Stomzys mest kända smeknamn som Mr Skeng och Wicked Skengman. Att han gästar låten känns därför helt naturligt.

I samband med releasen kommer även en musikvideo som följer samma känsla som låten. Det är en visual helt i svartvitt, regisserad av Nathan James Tettey. Vi ser Ghetts och Stormzy på toppen av ett hustak i London, samt i riot-liknande miljöer. Det kombineras av visuella effekter från Ruffmercy som även skapade animationer till "IC3". Artisterna och deras vänner/kollegor: Mist, D Double E, Shaybo och  Michael Veno - introduceras i början av videon i form av tecknade seriekaraktärer.

Missa inte heller vår intervju med Ghetts om singeln "IC3" och samarbetet med Skepta från 2020 - du kan läsa den här!

Se musikvideon och lyssna på "Skengman" med Ghetts och Stormzy nedan!