När Glossiers Generation G lipstick först lanserades, presenterades den ultimata färgpaletten, 6 stycken läppstick som hade en lätt täckning med matt finish. Den typ av produkt du kan applicera utan en spegel och vet att du inte har skapat en sminkkatastrof. Men Glossier-fansen upptäckte snabbt att de smala läppsticken var lätta att bryta av, förpackningen var benägen att spricka och att den matta-formeln kände torkning på vissa hudtyper. Så Glossier bestämde sig att ändra sina ingredienser.

View this post on Instagram

A post shared by Glossier (@glossier) on

Nu finns Generation G i en ny tappning och design, fortfarande tillgänglig i de sex nyanser som fanns tidigare. Istället för den tidigare mer lätta designen är designen och produkten nu tjockare, vilket gör det enklare att applicera (och mer av själva produkten). Förpackningen är starkare och formeln har blivit mjukare. De nya ingredienserna består av Vax matrix, en kombination av solros och syntetiskt bivax som skapar en mjuk, känsla på läpparna och skyddar mot kollisioner. Safflorolja som skapar en barriär för att förhindra fuktförlust i läpparna.

Generation G finns att köpa online på Glossier.com. Läs även Dopests Glossier guide om några av favoriter inför Sverige lanseringen.