Google gör entré i Sverige – lanserar Pixel 7 Pro & Pixel 7

Telefonerna Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kommer äntligen till Sverige. Även hörlurarna Pixel Buds Pro.

Det var under gårdagens event i Stockholm som Google offentliggjorde sin entré på den svenska telefonmarknaden. Det som länge ryktats är nu officiellt - telefonerna Pixel 7 Pro och Pixel 7 kommer till Sverige. Telefonerna kommer utrustade med Android 13 och Googles Tensor G2-processor. Telefonerna kommer även med Googles mest avancerade kamera hittills. Kameran kommer med högupplöst zoom med avstånd upp till 8x på Pixel 7 och 30x på Pixel 7 Pro. Pixel-telefonerna är även utrustade med förbättrat mörkerläge och med Real Tone som är framtaget för att återge alla hudtoner verklighetstroget. Pixel 7 Pro har tre kameror med huvudkameran på 50 megapixel, vidvinkel på 12 megapixel och en telelins med 5 gångers optisk zoom och 48 megapixel. Pixel 7 har 50 megapixels huvudkamera och en vidvinkel på 12.

Google Pixel 7 Pro har 6,7 tums skärm med 12Hz uppdatering. Pixel 7 har 90Hz på sin 6,3 tums skärm. Telefonerna har 12GB respektive 8GB ramminne och kommer i ett aluminiumhölje med 100% återvunnet material. Telefonen kommer med 128 eller 256 GB (upp till 512GB för Pixel 7 Pro). Utöver det kommer telefonerna med smarta funktioner som gör Pixel unik, med hjälp av maskinlärning kommer man b.la. lansera funktionen Clear Calling som minimerar distraherande ljud som trafik och vind.

En bonus är även att telefonen Pixel 6a som presenterades i våras och Googles hörlurar Pixel Buds Pro även släpps. Pixel Buds Pro är byggda på ett 6-kärnigt ljudchip med aktiv brusreducering och 11-timmars lyssningstid med upp till 31 timmar med laddningsfodralet. Hörlurarna har 'Silent Seal' som anpassar sig efter örats form för att skapa det mest optimala ljudet.

  • Pixel 7
  • Pixel 7 Pro

 

Samtliga telefoner finns för förköp i Google Store samt Elgiganten och Telia från och med 13 oktober. Pixel Pro 7 kommer kosta 9990 SEK och Pixel 7 kostar 7290 SEK. Pixel 6a ligger på 4990 SEK och Pixel Buds Pro kostar 2399 SEK.

  • Pixel Buds Pro
  • Pixel Buds Pro