GORE-TEX öppnar sin första pop-up i Norden med ettresex

‘Future Envisions’ lyfter funktionalitet, mode & hållbarhet genom en unik utställning – invigdes med panelsamtal

GORE-TEX Brand, den välkända innovatören och tillverkaren av funktionsmaterials-teknologi och tyg presenterar nu ”Future Envisions” tillsammans med den självständiga butiken ettresex, GORE-TEX Brands första Pop-Up i Norden.

Pop-Up ytan består av en installation framtagen av ettresex, som lyfter ämnen som utveckling, hantverk och sambanden mellan mode och funktionalitet, där produkterna i installationen består av ett noggrant kurerat urval plagg med GORE-TEXs nya och PFC-fria membran ePE.

Beläget i hjärtat av Södermalm, i ettresex lokaler, bjuder pop-up ytan ”Future Envisions” in besökare till en upplevelse genom ettresex tolkning av GORE-TEX-varumärket och dess nya tyg. Installationen visar varumärkets membran, som inte bara har stått sig genom tidens prövningar för dess hållbarhet utan som också har utvecklats till en samtida kulturell aktör, med sin breda målgrupp och användningsområde.

Kärnan i installationen utgörs av en fängslande berättelse som fördjupar besökarna i de naturliga element där det helt nya ePE-membranet trivs. ”Future Envisions” visuella uttryck visar hur funktionalitet hittar sin plats i den nordiska vintern vardagen, där den förenar silhuetterna av de mörka nordiska skogarna med stadens ljusa kontraster.

Under invigningskvällen hölls även ett panelsamtal mellan tre nyckelfigurer för projektet. Patrick Stanbye, Creative Director för ROA, Marie Måwe, Sustainability stakeholder engagement Director på Gore Fabrics samt Emilian Minas, medgrundare av ettresex. Där diskuterades bland annat framtiden för hållbara kläder, hur den påverkas av attityden gentemot konsumtion och hur anti-trender kan bidra till att minska köphets.

Du kan besöka installationen nu, då den pågår från och med den 25:e januari till 18:e februari 2024. Öppettiderna är tisdag till söndag, 9.00-18.00 på Åsögatan 136 i Stockholm. I galleriet ovan hittar du några bilder från installationen samt från invigningskvällen!