Greekazo gästas av B.Baby på albumet ’6TON5’

Den Grammis-nominerade artisten är tillbaka

Sedan en tid tillbaka har den unga talangen Greekazo hintat att han kommer släppa sitt andra album, en uppföljare till fjolårets GÖR NU, TÄNK SEN. Han har värmt upp fansen med singlar som "JAG LJÖG", "INGEN ANNAN" och senaste "FUCK YOU". Under gårdagen kom dessutom nyheten att Greekazo kammat hem sin första Grammis-nominering för hitlåten "ICE CREAM" med Dree Low från 2020. Det firas idag med releasen av nya skivan 6TON5.

Under de senaste veckorna har även Greekazo och 1.Cuz hitsingel "FÖRSENT" från 2019 fått ett enormt uppsving. Det efter att låten valts ut som intro och del av soundtrack till den populära Netflix-serien Snabba Cash som bygger på Jens Lapidus böcker.

Albumet 6TON5 består av totalt nio spår, varav sex är helt nya. Albumtiteln kommer från postkoden i Stockholmsförorten Hässelby, där Greekazo kommer ifrån. Han har gjort sig känd för sina smarta ordlekar - och det är något som är han fortsätter leverera även på dagens släpp. Skivan är skapad med producenterna Lukas Nathanson, NEZS, LINUS, INTI, Dat Boi Yoni, musicbytom och Naasty.

Skivans enda gästspel hörs på låten "SMUTSIG VÄRLD". Där gästas Greekazo nämligen av ingen mindre än B.Baby. Det är ett mer lågmält och melodiskt spår, producerat av Lukas Nathanson. De reflekterar över vänner som hamnat på fel väg i livet, fallna själar och demoner.

Ett av spåren som snabbt sätter sig på hjärnan, och känns som en solklar banger är den inledande "ANOTHER ONE". Den NEZS-producerade låten är en hyllning till DJ Khaled och hans klassiska producer-tag / ad-lib som är just: "another one".

"En fiende dog, men jag är som DJ Khaled, jag vill ha en till (Another one) / Jag hade en bitch, jag hade en stick, men jag vill ha en till / Ey, jag hade en bunt, jag hade en bil, men jag vill ha en till / Jag hämtar en key, jag hämtar en till / Jag streamar en mill, jag streamar en till"

Greekazo slog igenom 2019 när han släppte den hyllade debutsingeln "HotSpot" som idag har över 30 miljoner streams på Spotify. Låten har följts upp av flera singlar och projekt. Dessutom har han jobbat med namn som 1.Cuz, Dree Low och K27. Han har även fått en egen Dplay-dokumentär med namnet In the hotspot

Lyssna på Grammis-nominerade Greekazos album 6TON5 nedan!