Foto: Rockstar Games

GTA 6 läckan: Här är allt som hänt – Rockstar kommenterar

Över 90 bilder och videos finns att hitta på nätet. Rockstar svarar kring läckan

GTA 5 släpptes 2013 och fem år senare, 2018 blev spelet den mest inkomstbringande underhållningsprodukten genom tiderna med 6 miljarder dollar i omsättning. Trots det här har fans världen över väntat på uppföljaren GTA 6 (GTA VI), igår fick fansen se spelet för första gången - genom en massiv GTA 6 läcka.

Mängder av material från kommande "GTA 6" har läckt runt om på nätet. Det handlar om att det läckt filmer och bilder från GTA 6 som för närvarande är under utveckling - uppemot 90 videos finns att hitta runt om på nätet.

Det är någon som kommit över en stor samling material från utvecklaren Rockstar och valt att sprida detta. Förutom bilder och filmer så har personen läckt källkoden till spelet vilket är mycket mer allvarligt. Det läckta materialet uppges komma från personalens interna kommunikationssapp Slack och från det inhemska utvecklingsprogrammet.

Rockstar nekade till en början uppgifterna om läckorna men när de radera videos från YouTube, började fans misstänka att läckorna faktiskt var äkta. Bloomberg journalisten Jason Schreier bekräftade sedan att läckan är äkta på sin Twitter.

"Not that there was much doubt, but I’ve confirmed with Rockstar sources that this weekend’s massive Grand Theft Auto VI leak is indeed real. The footage is early and unfinished, of course. This is one of the biggest leaks in video game history and a nightmare for Rockstar Games"

Det ska sägas att flera av dessa klipp är några år gamla och att spelet fortfarande är i BETA-version men att källkoden till spelet läcks är som sagt mycket mer allvarligt än bilder och videos. Flertalet av klippen bekräftar tidigare rykten om att spelet har två huvudpersoner - varav en kvinna och utspelas i Vice City-liknande miljöer.

Rockstar gick sedan ut och bekräftade att läckan var på riktigt och att det läckts olagligt men att det inte kommer påverka spelet.