Rockstar bekräftar: Då släpps 'GTA 6'

Det hett eftertraktade spelet som även kallas 'GTA VI' har nu fått ett mer exakt releasedatum – då släpps spelet i Sverige

Långt innan det avslöjades och senare fick en officiell trailer har GTA 6 (aka GTA VI) varit världens kanske allra mest beryktade spel. Nästa installation i spelutvecklaren Rockstar Games enorma franchise har efterlängtats i över tio år, då det senaste spelet GTA 5 (V) släpptes under hösten 2013 på Playstation 3, Xbox 360 & PC, hela två konsolgenerationer sedan.

När spelet avslöjades fick vi bara året 2025 att gå på gällande releasedatum, men genom en kvartalsrapport från spelets utgivare Take Two Interactive har vi nu fått en mer exakt period att sikta på. De bekräftar nämligen i rapporten och i en kommentar till Variety att spelet släpps under hösten 2025.

”Våra utsikter återspeglar en minskning av Rockstar Games tidigare fastställda fönster från kalenderåret 2025 till hösten 2025 för Grand Theft Auto VI”, säger Take Twos VD Strauss Zelnick.

Det har tidigare rapporterats om förseningar och även avskedningar inom Rockstar Games, något som även har följts av läckta screenshots och annan information från spelet. Zelnick kommenterar inte på läckorna, men han talar positivt om deras strategi inför releasen.

”Vår tredelade strategi går ut på att vara det mest kreativa, mest effektiva och mest innovativa företaget i underhållningsbranschen. Vi når inte alltid dit, men vi försöker verkligen. Detta ger oss en mycket bra grund att stå på ur en effektivitetssynpunkt”, säger han.