GTA 6-trailer läcker – Rockstar släpper den tidigt

Första titten på det oerhört efterlängtade spelet skulle egentligen ha kommit under tisdagen, släpps nu med releasedatum

Dagen är äntligen kommen. Det har gått över 10 år sedan Rockstar Games släppte den gigantiska succén Grand Theft Auto V, GTA 5, till universala hyllningar och slagna säljrekord. Tiden sedan dess har fyllts av spekulationer, läckor och ännu fler läckor, men från spelutvecklaren själva har vi bara fått uppdateringar till GTA 5.

När de för en vecka sedan bekräftade att GTA 6 faktiskt är på gång och att en första trailer skulle släppas under tisdagseftermiddagen den 5:e december gick internet förståeligt nog in i hysteri. Spänningen verkar dock tyvärr ha runnit över för vissa, som på något vis lyckades läcka trailern under måndagskvällen. Rockstars reaktion på detta var att bara följa med strömmen och släppa trailern officiellt samma natt.

I trailern ser vi de två huvudkaraktärerna varav en är en kvinna som heter Lucia, ett faktum som tidiga läckor verkar ha haft rätt om. Det stämmer även att Vice City är platsen GTA 6 utspelar sig på, en återkomst till den Miami-inspirerade staden för första gången sedan originalet från 2002. I trailern ser vi först huvudkaraktären Lucia i fängelse, innan hon kommer ut och ger sig iväg på Vice Citys intensiva gator med vad som verkar vara hennes pojkvän.

Det hela avslutas med ett löfte om att spelet kommer under 2025, vilket kanske är en besvikelse för vissa men samtidigt är ett kvitto på att Rockstar tänker ta sin tid, förhoppningsvis av rätt anledningar.

Spana in trailern på Youtube ovan!