GTA-chefen: Då släpps GTA VI

Få spel är så efterlängtade som den sjätte installationen i Rockstars serie, nu har en högt uppsatt chef gett oss datum

Under hösten 2022 läckte videos från en tidig version av Rockstars GTA VI ut på nätet, den sjätte installationen i spelserien som hållit på sedan 1997. Den 17:e september är det 10 år sedan GTA V släpptes och fans har bevisligen börjat bli otåliga, då spelet hunnit hoppa mellan hela tre konsolgenerationer utan att en enda officiell nyhet om dess uppföljare har kommit ut.

Efter läckan har dock rykteshjulet börjat snurra snabbare än någonsin, kanske till följd av att utvecklaren börjat känna pressen från fansen. I vintras teasade 50 Cent om spelet och nu kommer en bomb från ingen mindre än VDn för Rockstars moderbolag Take-Two Interactive, Strauss Zelnick.

Under en intervju med "goda utsikter för räkenskapsåret 2025 där vi har upprepat vår tro att vi kommer att generera cirka 8 miljarder dollar". Denna enorma boost i intäkter är något bara Rockstars absolut största spelserier lyckats komma i närheten av tidigare, vilket innebär att han pratar om GTA VI eller möjligtvis Red Dead Redemption 3.

Räkenskapsåret 2025 innebär en period mellan den 1:e april 2024 och 31:e mars 2025. Det betyder att GTA VI med allra största sannolikhet släpps någon gång under denna tolvmånadersperiod. Om Zelnick, eller någon annan nära Rockstar, kommer att kommentera detta ytterligare återstår att se. Men eftersom konferensen Gamescom pågår just nu, är det inte omöjligt att vi får fler hintar.