GTA Tokyo & Bully 2 – allt om den senaste Rockstar-läckan

Även rykten om mängder av osläppta tillägg till GTA V har bekräftats – här är allt vi vet

Under juldagen 2023 började stora mängder information kring släppta och osläppta spel från utvecklaren Rockstar Games att dyka upp på internet. Detta kort efter att GTA VI, som tidigare läckt, nyligen avslöjats med en officiellt trailer och ett utlovat releasedatum satt under 2025.

Denna gång kretsade den läckte informationen dock främst om äldre titlar från utvecklaren. Bland annat den enorma succén GTA V. Enligt läckorna har information hittats i spelets ”source code”, källkoden som allt inom spelet är baserat på, som tyder på att flera DLC till enspelarläget tagits bort. Bland annat tros ”Liberty City” från GTA IV ha varit planerad som en extra map i spelet.

En mer oväntad del av läckan är även ett osläppt spel till Playstation 2, som skulle ha släppts under den första halvan av 00-talet då Rockstar släppte GTA-titlar som GTA III, Vice City & San Andreas. GTA: Tokyo ska enligt gammal kod som hittats i läckan ha varit under utveckling. Inte mycket mer en några väldigt tidiga stadier av kod har dock hittats, så det kan vara så att spelet aldrig kom längre i utvecklingen en bara ett koncept.

En annan titel som slog igenom på 00-talet var Bully, Rockstars överdrivna tolkning av skollivets svårigheter som hyllades av både kritiker och spelare. En uppföljare till spelet har varit beryktad i över 10 år, men nu verkar nya läckor ha bekräftat att spelet åtminstone har varit i utveckling internt.

En användare på X vid namn Budzz0, som delat med sig av mycket kring den nya läckan, visade upp en mängd filer som påstås vara knutna till en huvudfil vid namn ”bully2.key”. Han utvecklar dock inte detta ytterligare och flera användare har ifrågasatt honom, så om det är mer än bara ett koncept (likt GTA: Tokyo) är svårt att säga.