Guleed överraskningssläpper EPn 'UNDER TIDEN 2'

EPn kommer i väntan på ett album som släpps i sommar

Guleed är ett välbekant namn på den svenska musikscenen med både Grammis- och P3 Guld-nomineringar. Han har även lyckats sätta Malmö på kartan igen (tillsammans med Ozzy) med deras kollektiv Malmö New Wave. Trots ett flertal hits, samt nämnda nomineringar, förblir han ändå en av de mest underskattade rapparna i Sverige.

Det är nog ingen svensk artist som släppt så mycket musik som Guleed gjort under 2021. Med sitt album ”21”, singlarna ”ENDZ”, ”BOOMIN” – och idag den nya EPn UNDER TIDEN 2 har Guleed minst sagt haft fullt upp i år. Glöm inte heller att han släppte albumet ”LUCKY 20” i oktober 2020.

Det kan ibland finnas en rädsla från ett fan-perspektiv när en artist släpper så mycket musik på kort tid. En rädsla för att releaserna kanske är förhastade eller att artisten inte jobbat igenom projektet ordentligt. Att det blivit kvantitet över kvalitet, och inte tvärtom. Men med Guleed är så inte fallet, utan vi har vi fått kvalité på varje projekt – allt från musikvideo, singlar och album känns genomtänkt.

UNDER TIDEN 2 är en uppföljare till hans EP UNDER TIDEN som släpptes redan 2017, med features som AdamAden och ICEKIID. UNDER TIDEN 2 skulle egentligen släppas redan 2018 men av olika anledningar blev releasen uppskjuten. EPn är personlig, och något för fansen att spela i väntan på hans album som släpps i sommar.

”Albumet låter inte alls som ’UNDER TIDEN 2 ’och kommer ha en helt ny riktning som alltid. Tills dess har ni 4 spår ni kan leva med” säger Guleed i en kommentar till Dopest.

Efter två och ett halvt års väntan har vi äntligen fått uppföljaren med 4 nya spår som du kan hitta i nedan!