Gunna talar till Young Thug på nya singeln "Bittersweet"

Första släppet för året kommer även med en vintrig musikvideo , fans spekulerar dock mer om lyriken – "I never could diss you"

Efter att ha ingått en så kallad ”plea deal” och släppts ut tidigt från den uppmärksammade YSL-rättegången har åsikterna kring Gunna gått isär. Ena sidan av hiphop-världen har stämplat honom som en ”snitch”, då han behövde erkänna att YSL är ett kriminellt gäng utöver ett skivbolag för att komma ut. Andra sidan anser att han bara gjorde vad som krävdes och att han inte gett ut information om någon individuell medlem, inklusive den påstådda ledaren Young Thug.

Oavsett vad har Gunna fortsatt släppa musik, inklusive det hyllade albumet a Gift & a Curse som leddes av megahiten ”fukumean” och hans senaste afrobeats-äventyr på remixen till Victor Thompsons ”THIS YEAR”. Nu är han tillbaka med årets första singel ”Bittersweet” och den är fullproppad med texter som kan kopplas till hans relationer med Young Thug & YSL.

Över avskalad produktion från Dystinkt Beats och 1SRAEL (från kollektivet Working on Dying), ser Gunna tillbaka på den tumultartade tiden efter fängelsevistelsen. Han öppnar direkt med att referera till den tuffa tiden, med en nickning till någon som förmodas vara Young Thug.

”Shit been rough, but I ain’t too tough to say I love and I miss you
You my dawg, I don’t care if we fall out, n***a, I never could diss you”

Han går senare i låten även in på hela sitt crew, då han reflekterar över om det finns en chans för att återförena dem.

 ”My fans coming through for me, you think they entitled
Thinkin’ bout the crew again, could we reunite ’em?”

Singeln förväntas tillhöra hans kommande femte album, som han har alluderat till i intervjuer och på sociala medier. Projektet har än så länge inget namn eller releasedatum, men kommer troligtvis fortsätta utforska nya delar av hans sound som med afrobeat-försöket ”THIS YEAR”.

Lyssna på ”Bittersweet” på Spotify!