Gunna lanserar egna klädmärket "P" – anklagas för stöld

En independent designer har outat rapparen för att ha stulit hans varumärkesidentitet – här är allt som hänt kring "P by Gunna"

I samband med releasen av hans senaste album One of Wun har nu Gunna tagit nästa steg i karriären. Rapparens intresse för mode har varit en del sedan starten och nu kliver han själv in i branschen genom sitt egna märke P by Gunna.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av P by Gunna (@pbygunna)

Märket har lanserats tillsammans med en kampanj på sociala medier, där en del plagg visas upp blandat med mer abstrakta videos. Bland annat har en racingjacka i ljusblå färg visats upp på Gunna själv, donerad med märkets logga som består av ett ”P” och en stjärna.

Gunna har dock hamnat i blåsväder redan innan den planerade lanseringen den 5:e juni 2024. En designer vid namn Rajeev som går under @hotboyprimo har outat rapparen för att ha stulit en märkesidentitet som han har jobbat på i flera år.

Gunna har inte svarat på anklagelserna, men Rajeev visar upp liknelser mellan märkenas logotyper och diverse designs. Gunnas märke ska komma från hans catchphrase ”Pushin P” från en tidigare hitlåt, men Rajeev menar på att det var en stor del av hans varumärke långt innan