Gunna talar ut om relationen med Lil Baby, 21 Savage & Lil Durk

Öppnar upp sig om snitch-situationen med skivbolaget YSL & Young Thug i ny intervju – "Alla har blivit vilseledda”

Sedan rapparen Gunna frigavs från det gängåtal som just nu riktas mot Young Thug och skivbolaget YSL har väldigt mycket hänt. Han släpptes mot en så kallad ”plea deal”, en överenskommelse med åklagarna där han tvingades erkänna att YSL är ett kriminellt gäng utöver ett skivbolag, samtidigt som han måste infinna sig i rättegångssalen om han kallas till att vittna.

Trots att detta inte innebär att han faktiskt behöver säga något stämplades rapparen direkt som en snitch av en stor del av hiphop-communityt. Tidigare kollegor och vänner inom gamet som Lil Baby, 21 Savage & Lil Durk tog alla avstånd från Gunna, som själv alltid slagit ifrån sig anklagelserna och istället stöttat sitt tidigare crew.

I en ny intervju med XXL avslöjar nu Gunna att han har ett nytt album på gång kallat One of Wun, vilket likt hans tidigare album A Gift & A Curse kommer att släppas via YSL/300. Detta ledde naturligtvis till frågor om hans förhållande med Young Thug, YSL och andra inom branschen, vilket han nu talar ut om för första gången.

”Jag känner definitivt att alla har blivit vilseledda. Och du vet, när man blir vilseledd har man ett val, att fortsätta följa eller fatta egna beslut. Och det är vad som händer just nu. Är du en följare så är du neutral och säger: ’Jag vet inte vad de håller på med eller vad de egentligen har på gång”, säger Gunna med hänvisning till andras åsikter.

På frågan om Lil Baby och andra artister som tagit avstånd från honom svarar Gunna att det verkar vara fridfullare än vad många tror.

”Jag har pratat med kanske två eller tre av de där killarna. Jag pratade med dem på telefon”, säger Gunna och tillägger att samtalen sköttes ”fredligt”.

Gunna berättar sedan att han inte har lyssnat på någon av de påstådda dissar som riktats mot honom, då han istället valt att fokusera på sin egen karriär och hälsa. Han styr senare bort från ämnet med YSL-situationen, men tillade att han värnar om sin relation med skivbolaget YSL och att hans relation med Young Thug fortfarande består av ”bara kärlek”.

One of Wun förväntas dyka upp senare under 2024.