• Apple Watch Series 8

Här är nya Apple Watch Series 8, SE, Ultra & AirPods Pro

Apple Watch Series 8, SE, Ultra & AirPods Pro 2 presenteras

Under gårdagen hade Apple hela världens blickar på sig under sitt lanseringsevent i Cupertino, Kalifornien. Vi fick se nya iPhone 14, Apple Watches samt andra generationens AirPods Pro. Se höjdpunkterna från eventet nedan.

Apple Watch (8, SE, Ultra)

En stor highlight under eventet var de nya Apple Watch-klockorna som presenterades, däribland både Apple Watch Series 8, Apple Watch SE & Apple Watch Ultra.

Först ut ser vi Apple Watch Series 8 med en uppdaterad design och en stor och tålig display, som är dust-proof, simm-vänlig och “crack resistant”, med ett batteri på över 18 timmar. Serie 8 har extra fokus på bärarens hälsa, och dokumenterar varje rörelse och blodtryck, ändring i puls och sömnmönster. Klockan kommer till exempel kunna läsa av ifall du är med i en hastig olycka - och kommer därefter automatiskt kontakta ambulans. Den nya designen kommer finnas tillgänglig i färgerna silver, guld och graphite stainless steel.

Pris: från 5 495 kr

Även den något enklare versionen Apple Watch SE kommer komplett med aktivitetsspårning, hög- och lågpulsaviseringar, Emergency SOS och den tidigare nämnda Crash Detection-funktionen, samtidigt som den drivs av watchOS 9.

Pris: från 3 395 kr

Apple introducerade även en ny flagskeppsmodell vid namn Apple Watch Ultra. Denna klocka är designad för den äventyrliga och tech-intresserade köparen som gillar att röra sig i tuffa väderförhållanden. Klockan har en 9 mm tjockt skydd i aerospace-grade titanium, samt den största och ljusaste displayen bland Apple Watches hittills. Klockan har hela tre stycken mikrofoner, vilket ska underlätta och ta bort bakgrundsljud under samtal.

Den har också Apples mest komplexa system för GPS - vilket gör den perfekt till dig som tycker om att vandra eller träna i naturen.

Pris: 10 995kr

AirPods Pro 2

Designmässigt till det yttre har väldigt lite förändrats i jämförelse med föregående version av AirPods. Den nya funktionen är kapacitiv touchkontroll som innebär att du kan styra din ljuduppspelning via svep- och pekfunktioner.

Hörlurarna har fått det nya H2-chippet som ger ANC (active noise cancellation) ännu högre prestanda och nu kan du filtrera ut dubbelt så mycket bakgrundsbrus i jämförelse med föregångaren.

Batteritiden har också blivit bättre. Nu kan du lyssna oavbrutet i 6 timmar i jämförelse med föregångarens 4.5 timmar. Du kommer även få en ny uppsättning öronkuddar i storleken XS, utöver de som även tillkommit tidigare (S,M,L).

Skalet har fått en intressant förändring också, då det har tillkommit en högtalare. Om du har problem med att hitta dina hörlurar så kan du begära att dina hörlurar spelar upp en signal så att du lättare kan hitta dom.

Apple AirPods Pro 2 kan förbeställas från och med den 9 september klockan 14 och leveranserna påbörjas den 23 september.

Pris: 3 295 kronor.

Apple presenterar nya iPhone 14, 14 Plus & iPhone 14 Pro & Pro Max