Här är höjdpunkterna från Stockholm Fashion Week 2021

Läs mer om CMMN SWDN, Diemonde, Rodebjer och Lazoschidl

2021 inleddes med en ny modevecka i Stockholm med temat An Inclusive Exclusive. Säsongens Stockholm Fashion Week, som tog plats mellan 9 – 11 februari, följde förra årets spår för att även den här gången presenteras i ett digitalt format. Veckan gav oss ännu en inblick i det svenska modet och erbjöd alltifrån nya kollektioner från Sveriges designers – till paneldiskussioner tillsammans med yrkesverksamma. Dopest har listat höjdpunkterna:  

CMMN SWDN

Det svenska paret och designerduon Saif Bakir och Emma Bakir Hedlund presenterar en stilren kollektion med inspiration från 1970-talet. Linjen utforskar funktionalitet, strukturerade silhuetter och tydliga 70-tals element. 

DIEMONDE

Diemonde återvänder på Stockholm Fashion Week med en ny kollektion för säsongen. Typiska Diemonde-element framkommer med stilrena designs, funktionalitet och iögonfallande motiv. 

RODEBJER

Rodebjer presenterar en tidlös kollektion med simpla, eleganta statement-plagg. Kollektionen utforskar alltifrån strukturerade kappor till puffer-jackor, kavajer och klänningar. 

LAZOSCHMIDL

Josef Lazo och Andreas Schmid har tagit menswear till en ny nivå med deras varumärke Lazoschmidl. För denna säsong har duon utforskat traditionella vardagsplagg, men på ett nytt, spännande och typiskt Lazoschmidl sätt.