Då kan du se 'Harry Potter'-serien på HBO Max

Chefer har bekräftat när vi kan förvänta oss att få återvända till Hogwarts – då kan du se den första av sju säsonger

Tidigare under januari kunde vi rapportera att rykten börjat gå om att en serie-adaption av Harry Potter var på väg. Nu har Variety bekräftat att projektet kommer att ske, genom intervjuer med diverse chefer från Warner Bros. Discovery som äger HBO Max där serien kommer att sändas.

”Vi tillbringade mycket tid med J.K. och hennes team. Båda sidor är bara glada över att återuppliva denna franchise. Våra samtal var fantastiska, och vi kunde inte vara mer entusiastiska över vad som väntar. Vi kan inte vänta med att dela ett decennium av nya berättelser med fans runt om i världen på Max”, säger Warner Bros. Discoverys VD David Zaslav till Variety.

I dagsläget vet vi inte mycket om hur mycket serien kommer att tolka böckerna respektive filmerna, men det är bekräftat att den kommer att produceras i sju säsonger, en för varje bok. Skådespelarna är inte heller bekräftade, men den första säsongen är planerad att sändas under 2026. Med största sannolikhet lär vi få mer information om serien under året, såväl som under 2025 när det inspelningarna förväntas starta.