Hasti B & 1.Cuz hyllar alla somalier i nya singeln ”Ja e Somali”

Hasti B och 1.Cuz bjuder på ett västerorts samarbete med låten ”Jag e Somali”

Producenten Hasti B har har en lång lista av samarbeten med artister som bland annat Blizzy, Mwuana, K27, Elias Abbas som gästade hans senaste släpp "Hon e redo". Förutom det har producenten stått för en del produktioner åt b.la. Blizzy.

Nu är han tillbaka med ett nytt släpp och även denna gång har han med sig en gäst, ingen mindre än en av landets mest spännande artister, 1.CuzTillsammans släpper dem båda Västerorts-artisterna låten "Ja e Somali" som är en hyllningslåt till alla somalier. En låt som enligt Hasti B kom till efter att han och 1.Cuz en dag satt och pratade om hans somaliska rötter.

“Skapandet av ‘Ja e Somali’ började med att jag satt med 1.Cuz i studion en dag och pratade, när vi kom in på hans somaliska rötter. Jag insåg att alla mina vänner är från Somalia och vi pratade om hur min bästa väns familj har blivit som min familj. Vi kom fram till att vi ville skapa en hyllningslåt till alla somalier - och detta blev resultatet.”

Hasti B har förklarat att hans låtskrivarprocess alltid börjar med en diskussion som sedan leder till ett tema, som leder till en melodi som slutligen leder till ett beat och en låt. Något vi får höra resultatet av med den nya låten "Ja e Somali" nedan.