Det har hittills varit ett väldigt lugnt 2023 för Haval efter att ha släppt albumet "INLOGGAD 2" (som för övrigt finns tillgänglig på CD) under 2022. Mot slutet av året släppte han även singlarna "TOÚTOÚ" och "KALASH", som plockade upp tempot rejält innan han gick in det nya året med radiotystnad.

Nu är han tillbaka med ny musik och även tillbaka till det lugnare sound han visat styrka inom på singlar från tidigare i karriären som "KLASS ETT". På "Lojalitet" hör vi en rent av hjärtskärande prestation från Haval, som sjunger om känslor av isolation och ensamhet. I verserna uttrycker han sorgen och längtan efter de nära honom han har förlorat, bland annat sin bror Dara. Refrängen är extra känslostark, då det känns som att artisten vänder inåt mot sig själv, tvekandes på den värld han har runt omkring sig.

"Jag är så trött på människor
Jag har offrat allt där vi bor
Jag har ingen vän min bror
Jag är så trött på människor"

Produktionen står VoltroneBeats för och det är en ljudbild som perfekt kompletterar trycket i Havals röst. Med svepande synthar och långsamma, marcherande trummor förs tankarna till franska brödraduon PNL. Ett gott betyg på känslan då Paris-artisterna anses vara bland de bästa i sitt fält av melankolisk och tyngdlös rap.

Haval har även avslöjat att en musikvideo till låten släpps under fredagseftermiddagen, klockan 15.00 för att vara exakt. Kika in den nedan!

Lyssna på "Lojalitet" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!