HBO Max höjer månadskostnaden

Under de senaste dagarna har sociala medier gått varma med diskussioner kring streamingtjänsten HBO Max och deras eventuella prishöjningar. Olika priser har kastats runts i spekulationer, men nu bekräftar bolaget själva via sin hemsida att månadskostnaden kommer att gå från 89kr till 99kr.

”Om du registrerat dig via en appbutik eller på HBOMax.com höjs priset för HBO Max månadsabonnemang med 10 kr/1€ i månaden. Priset för årsabonnemanget förblir detsamma”, säger HBO på sin hemsida.

Ändringen går igenom den 14:e juli i år, vilket inkluderar alla abonnemang som förnyas eller nytecknas därefter. När tjänsten lanserades var ett stort dragplåster en livstidsrabatt på 50% om man tecknade abbonnemang under en viss tid. HBO har även klargjort att den rabatt fortsätter gälla, men att den logiskt blir halva priset på den nya kostnaden 99kr, vilket är 49,5kr.

”Ja, kampanjerbjudandet med 50 % rabatt livet ut gäller så länge din registrering för HBO Max är aktiv och du fortsätter att uppfylla villkoren för kampanjerbjudandet. Rabatten på 50 % gäller för det nya abonnemangspriset som börjar gälla på ditt första faktureringsdatum den 14 juli 2023 eller senare”, säger HBO.

Ingen officiell anledning till höjningen har getts ännu, men troligtvis har det att göra med det försämrade ekonomiska läget i Europa till följd av Rysslands invasion av Ukraina. Mer information kan dock dyka upp framöver, så se till att hålla koll på dopest.se för det senaste.