Filmen Gremlins kom 1984 blev populär över hela världen med sin unika blandning av skräck, komedi och julfilm i ett enda stort paket. Historien om Mogwai-varelserna blev ikonisk och den gulliga huvudkaraktären Gizmo hamnade i framsätet för den succén, som resulterat i att arbete med en tredje film pågått sedan 2015.

De tre grundreglerna för den som äger en Mogwai är följande: Utsätt inte mogwai för ljus, särskilt inte solljus, eftersom det dödar den. Låt den inte komma i kontakt med vatten och framför allt, mata den aldrig efter midnatt. Bryter du mot den sistnämnda riskerar du att skapa en Gremlin, det repitlartatade monstret som filmserien är döpt efter. Den balansen mellan ont och gott tar nu HUGO BOSS till sin spets med sin senaste mini-kollektion.

Kapselkollektionen består av två T-shirts, en hoodie och en basebollkeps - alla i svart och med olika tryck av filmens ikoniska varelser. Några av designerna leker även med den igenkännbara röda HUGO-logotypen,

HUGO x Gremlins-kollektionen finns tillgänglig nu i butiker och på hugo.com. Priserna varierar från 529kr för kepsen till 829kr respektive 949kr för T-shirtsen samt 1 399kr för hoodien.