HUSET släpper EP:n ’Järntorget United’

Ljudet av att längta tillbaka ut i värmen och ljuset

Idag är Göteborgs-gruppen HUSET aktuella med sin nya EP Järntorget United. EP:n följer upp deras debutprojekt Glow från 2020. Skivan inkluderar de tidigare släppta singlarna "Cava & Camel Blå", "Juice" och "Lämna några ärr". Totalt får vi 7 tracks.

HUSET själva beskriver EP:n såhär: "Det är ljudet av att längta tillbaka ut i värmen och ljuset". Och i samband med projektet meddelar de även att de är redo att återigen inta live-scenen, där de hyllats för sin starka energi.

”Vi har försökt lära oss att låta lite mer som oss, utan att ta för många omvägar. Det är svårt att föra över 6 personers energi på en låt, men vi har verkligen tagit tid på oss den här gången. Skisserna som produktionerna utgår ifrån är alla skrivna under en mörk tid av mycket tvivel. Ironiskt nog är soundet oftast väldigt soligt och tröstande. Det är ljudet av att längta tillbaka ut i värmen och ljuset. Under perioden vi påbörjade EPn fick vi ställa in Stora Teatern och andra små drömmar som bar oss i en tid inget gick som det skulle. Kass motivation, bråk och avhopp bytte av varandra. Men på något sjukt sätt, precis när vi börjat ge upp och tänkt lägga ner, så kom lekfullheten tillbaka. Samma vi hade där allt började på Järntorget för 10 år sedan. Järntorget United." säger HUSET om EP:n.

Lyssna på Järntorget United med HUSET nedan!