Gävlerapparen Abadai var nyligen en av de norrländska artisterna vi besökte i vår serie DOPEST on the map, varav han var en av de vi såg som en "rising star" i området. Med en EP samt flera singlar och features under bältet har han redan börjat bygga en stadig diskografi, trots att det varit tyst från honom hittills under 2023.

Nu är han dock tillbaka för årets första gästning och det är på Eskilstunaproducenten Ibbebabys debutsingel "Inloggad". Trots att det är hans första officiella släpp har Ibbe etablerat sig som DJ och på Youtube, där han gästats av flera producenter och artister som 01an och Malik Dalasi. Singeln är döpt efter serien "Inloggad", där olika rappare får komma och lägga bars på hans beats, likt internationella producenter som Fumez The Engineers "Plugged In".

Singeln bjuder på ett flytande beat med mörka toner, som punkteras med jämna mellanrum av explosiva 808s. Abadai släpper avslappnade bars som gifter sig bra med den kalla tonen från beatet. Du kan kika in videon på Youtube nedan:

Lyssna på "Inloggad" i DOPEST Playlist på Spotify!