Nu kan du jobba på IKEA i Roblox – här är timlönen

Det svenska varuhuset får en virtuell värld i det populära spelet – så mycket tjänar en anställd på IKEA Roblox

Det populära online-spelet Roblox fortsätter att expandera sitt inflytande in i den ”riktiga” världen med ännu en intressant collab. Efter att tidigare ha samarbetat med varumärken som HUGO har de nu linkat upp med det svenska varuhuset IKEA för en unik möjlighet.

Från och med nu kan nämligen utvalda spelare söka jobb på en virtuell IKEA inuti spelet. ”IKEA on Roblox” är utvecklat av The Gang som är ett svenskt speldesignsföretag och kommer att lanseras den 24:e juni 2024.

Inom världen ska spelare kunna bege sig till IKEA:s berömda bistro och servera klassiska köttbullar eller stanna till vid de olika utställningslokalerna och använda berömda IKEA-produkter för att inreda sitt eget space.

Här är allt du behöver veta om jobbet på IKEA Roblox:

Hur mycket tjänar man på IKEA i Roblox?

Enligt Dexerto kommer anställda att tjäna cirka 175kr i timmen på IKEA i Roblox som minimum, samma som en IKEA-anställd i London tjänar. De kommer troligtvis att ha 10 anställda åt gången.

Vart söker jag jobb på IKEA i Roblox?

Du kan söka jobbet på en speciell hemsida kallad thecoworker.co.uk, i skrivande stund gäller det bara inom England och Irland och är endast för användare som är 18+ och inte tidigare anställda på IKEA. Det är inte klart vilka färdigheter jobbet kräver. Förutom grundläggande information om dig själv finns det bara tre frågor att svara på i ansökan:

  • ”Vad tycker du om att bli förvandlad till pixlar?”
  • ”Om du var en pixlad IKEA-möbel, vilken skulle du vara och varför?”
  • ”Vad skulle du göra om vi fick slut på pixlade varmkorvar i vår bistro?”

Virtuella intervjuer för sökande kommer att äga rum mellan torsdagen den 14:e juni och tisdagen den 18:e juni 2024. Varje framgångsrik sökande kommer att få ett kontrakt som en ”vanlig” anställd. Det är oklart om jobbet även kommer att öppnas på internationella marknader.