IKEA x Ben Gorham från Byredo släpper doftljus

Välj mellan 13 olika dofter i kollektionen "OSYNLIG"

IKEA lanserar OSYNLIG kollektion i samarbete med svenska Ben Gorham, grundare av Byredo. Tillsammans med en av världens främsta doftkreatörer utforskar IKEA Osynlig Design – tanken att det inte enbart är hur ditt hem ser ut som påverkar hur det får dig att må. Resultatet är OSYNLIG, en kollektion av doftljus med 13 dofter som väcker minnen och förstärker känslan av att vara hemma.

OSYNLIG är en ljuskollektion med 13 dofter som skapats för att framkalla en rad olika känslor – från nostalgi över det du gjort, till drömmar om det man kanske kommer att göra- och framförallt, att göra upplevelsen av att vara hemma ännu bättre. Doftnoterna är fördelade på tre basnoter – blommig, träig och fräsch.

”Doft är en mycket relevant del av hemmet och det skapar en känsla av komfort och trygghet. Vi försöker utveckla en mängd av dofter som stärker idén att alla har olika relationer till en doft, och ingenting är rätt eller fel”, säger Ben Gorham.

OSYNLIG finns i 13 olika dofter och tre olika storlekar (19 olika ljus) med priser mellan 49 KR –249 KR. Kollektionen lanseras den 6 november 2020 på IKEA varuhus samt hos IKEA.se

H7xW8 cm, 49 KR
H10xW11 cm, 99 KR
H11xW21 cm, 249 KR