Iman Conta Hultén, känd under artistnamnet IMAN, har tidigare mest jobbat bakom kulisserna i musikbranschen med låtskrivar-credits på hitsinglar som Zara Larssons "Lush Life" & K-pop gruppen Twice "Don't Call Me Again". Vi har dock fått höra hennes egna artisteri sporadiskt, med singlar på engelska som "Not Down 4 Whatever", men även på svenska då hon gästade JB"Ett Paradis Utan Änglar".

Nu tar han dock steget in en solokarriär på svenska fullt ut genom "bästis", en kaxig och livfull blandning av hiphop, RnB & pop med inspiration från 00-talsstjärnor som Missy Elliot & producenten Timbaland. Textmässigt är låten en hyllning till de vänner som står en nära, och en väckarklocka för de som inte vill se dem skina.

"Jag har gått igenom mycket tumult de senaste åren och denna låt är en homage till mina BÄSTISAR. De som står vid din sida no matter what. En hyllning till kärleken som finns mellan vänner. Den får oss att skina så mycket att folk tror att det är en Glow-up men trust me, det är en After-glow”, säger IMAN om låten.

IMANs konstnärliga uttryck sträcker sig dock längre än bara texten och beatet, hela hennes image är en del av skapandet. Hennes stil och sätt att framföra sin musik är grundat i den populärkultur som hon har formats av, från Paris Hilton till gangersterrap. Med sitt artisteri vill hon nu vittna om det perspektiv hon vuxit upp i som svart, svensk, medelklass “tjej” mitt i branch-eliten.

Chocken att jag - “som är så vit” - kan älska 50 Cent sen dag 1 är standard, men chocken att jag som svart inte väljer att rappa “lite coolare” säger så mycket om förväntningar av etablissemangets offentliga personer. För om jag inte “får” vara mig själv, vem blir jag då?", säger IMAN.

Lyssna på "bästis" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!