Imaskopi anordnar fristående modevisning i Stockholm

Efter att tidigare ställt ut på den numera nedlagda Stockholms Modevecka återvänder märket med en egen show

Imaskopi startades 2020 av Nelly Skog som ett märke med målet att skapa icke-könade och handstickade plagg. Plaggen ifrågasätter och utmanar normer normer för estetik och genus, såväl som hantverkstraditioner. De handstickade plaggen tillverkas i Imaskopis källarstudio i Stockholm, då Skog tror på fördelarna med långsamt hantverk och att att göra plagg med ett långt liv som är älskade och omhändertagna.

Efter att tidigare ha ställt ut sina kollektioner under Stockholms modevecka (numera utvecklat till SFC Fashion Week) kommer nu Imaskopi arrangera sin tredje modevisning i Stockholm, dock helt självständiga. Visningen är oberoende finansierad och hålls i Stockholm den 23:e februari 2024.

Modeshowen kommer att fokusera på fysiska rummet och de närvarande människorna, snarare än att fokusera på digital vinst. Tyngdpunkten kommer att på att skapa en inkluderande och välkomnande plats som lämnar utrymme för spontanitet. Detta ligger i linje med Imaskopis etos: skapande som en delad upplevelse.

Kollektionen ”Ragdolls And Other Creatures” är inspirerad av trasdockor & låtsasvänner. Det handlar om att införliva en barnslig och överdriven essens i de handgjorda kläderna. Imaskopi har arbetat med kontraster, förstorade barnplagg, peruker av garn, stickade följeslagare, olika sticktekniker och en färgskala som vi förknippar med soluppgång och dimma.

Du kan se mer på Imaskopis hemsida.