Imenella är PUMA:s nya ambassadör i Sverige

Imenella delar sin inspiration som ansiktet utåt för kampanjen “She Moves Us”

Idag kan vi avslöja att artisten, dansaren och koreografen Imenella joinar PUMA-familjen som deras nya ambassadör i Sverige. Hon är även ett av ansiktena utåt för den internationella damkampanjen “She Moves Us” - en hyllning till kvinnor som inspirerar, skapar och förenar genom sport, kultur och aktivism. I kampanjen bär hon sneakern PUMA MAYZE. 

“Det känns jättenice att jobba med ett företag som jag kan stå för, som också respekterar min kreativitet. Jag älskar att skapa innehåll och här känner jag verkligen att jag kan göra feta grejer. A DREAM COME TRUE 100%” säger Imenella om samarbetet med PUMA. 

“She Moves Us” är en plattform för starka, kvinnliga profiler som sätter sitt avtryck på omvärlden. Imenella inspirerar genom bland annat musiken - och har blivit en viktig förebild inom musik- och hiphopbranschen som ofta är mansdominerad. 2018 fick hon stort genomslag med hyllade singlar som “Moves” och “Chagga” - låtar som lyfter viktiga ämnen som rasism, BLM och systerskap. Det är ämnen som ofta är återkommande i Imenellas musik. 2019, bara ett år senare kammade hon hem en Grammis inom kategorin “Årets Nykomling”. Sedan dess har hon fortsatt pusha ut singlar, projekt och spännande samarbeten. Det är alltså ingen frågan om att Imenella är med och formar sin omvärld mot en bättre framtid.

"Jag hade aldrig kunnat jobba med ett brand som inte lyfter kvinnor punkt slut. Så för mig är det ett mega-plus. "She Moves Us" är inspirerande och mitt mål med allt jag gör är att inspirera främst kvinnor- och icke-binära personer så därför är jag extra stolt över just den kampanjen." fortsätter Imenella om kampanjen "She Moves Us". 

  • Foto: Dopest / Art By Esse
  • Foto: Dopest / Art By Esse
  • Foto: Dopest / Art By Esse

Foto: Dopest / Art By Esse

Om jag någonsin vaknar och känner att musiken inte utmanar mig längre  - då kommer ni se mig göra något annat

Med en aktiv livsstil och flera års professionell danserfarenhet (hon har stått på scen framför namn som The Game, Mariah Carey, Fugees och Nick Cannon!) har hon mycket i bagaget som hjälper henne som artist. Hon har blivit härdad och lärt sig vikten av att säga ifrån - och få sin röst hörd. Idag är hon, hand i hand med artisteriet, en av medlemmarna och frontfigurerna i danskollektivet Unruly Gang Sweden. Hennes crew har varit en viktig stöttepelare genom livet och del av vägen mot att kunna stå upp för sig själv - de har alltid varandras rygg. 

DOPEST: Hur kan du vara en förebild för andra kvinnor som är inom, eller vill in i musikbranschen? 

IMENELLA: "Genom att stå på mig i alla situationer, våga säga ifrån och inte vara rädd för att kallas för diva eller diverse labels som vi kvinnor kan få inom industrin när vi egentligen bara står upp för oss själva."

Som artist, vilka förändringar vill du se för kvinnor i musikindustrin? 

"Jag vill se fler plattformar lyfta upp kvinnor som de gör med manliga artister." 

  • Foto: Dopest / Art By Esse
  • Foto: Dopest / Art By Esse
  • Foto: Dopest / Art By Esse

Foto: Dopest / Art By Esse

Utan Unruly Gang Sweden - så finns ingen IMENELLA. Jag är den jag är tack vare mitt kollektiv och systerskap

Utöver artist är du också dansare - vad har det betytt för dig att ha ett starkt crew vid din sida? 

"Det betyder allt för mig, för att utan Unruly Gang Sweden - så finns ingen IMENELLA. Jag är den jag är tack vare mitt kollektiv och systerskap."

Vad inspirerar dig till att alltid utmana och pusha dina egna gränser?

"Jag försöker alltid tänka utanför boxen. Jag gillar inte vara bekväm, jag vill utmana min kreativitet och sätt att jobba. Om jag någonsin vaknar och känner att musiken inte utmanar mig längre  - då kommer ni se mig göra något annat. Det är därför jag alltid kallat mig själv för kreatör. Jag är kreativ i vad jag vill. När jag vill. Jag är dansare, koreograf, rappare, låtskrivare, sångerska och regissör. Och jag fortsätter fylla på den listan tills mitt hjärta säger stopp haha!" 

Lär känna PUMA:s nya ambassadör Imenella - genom musiken nedan!