• Immanuel. Foto: Island / Universal
  • Veteranduon Ison & Fille. Foto: ArtByEsse

Immanuel tolkar Ison & Fille på ”Skrattar Idag”

Sätter sin egna prägel på hiten från 2009, tillsammans med storproducenten som varit en vän sedan tiderna på ungdomsgård

Efter namnbytet från Lucaz till Immanuel har den unga artisten från Vårberg i Stockholm tagit stora kliv framåt i karriären. Senast släpptes "La Bamba" tillsammans med morbrorn STOR & Mack Beats, två tunga namn med veteranstatus inom svensk hiphop. Denna gång har han också två veteraner med i ekvationen, men inte som direkta features när han tolkar om Ison & Filles klassiker "Jag Skrattar Idag".

Med sig på andra sidan studiobåset har han NBL-medlemmarna Pablo Paz & Philippe, som flippat originalet från veteranproducenten Astma. Pablo var faktiskt en av de första kontakterna Immanuel fick i musikbranschen, då han hängde på Skärholmens ungdomsgård och fick möjlighet att jobba med producenten. Ett intressant throwback-samarbete som blir en del i vad Immanuel beskriver som en ny fas i sin karriär.

”Tidigare i min karriär kan jag tycka att jag har gjort det lite suddigt för fansen att lära känna mig, så med den här låten vill jag bjuda in de för att förstå vem och vart jag kommer ifrån", säger Immanuel låtens innebörd.

Originalet från 2009 är en av Ison & Filles långa respektive karriärers största framgångar, med över 18 miljoner spelningar på Spotify och stadig rotation på radion många år efter dess release. Låten är inte bara en feelgood-hit, men även en låt för gemenskapen i förorterna och blev bland annat en stor hit i Vårberg, där både Fille & Immanuel växt upp. "Skrattar Idag" handlar om Immanuels vardag och uppväxt i området och liknar budskapet i originalet, med positiva rader om att stå rakryggad även om världen känns mörk.

"Nya tider i Svea, alla duckar nån annans radar
Hela världen har sneat, jag står kvar på min mammas gata"

Lyssna på "Skrattar Idag" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!