• Foto: Ingmar Sthlm

Imenella släpper sin debut-EP ’TRO’

Gästinhopp av Elias Abbas & Newkid

"Vilken Warren G? Benim Warya G", avslutar Imenella på det första spåret från debut-EP:n TRO. Den raden säger en del om Imenella. Självsäkerheten, attityden och slagkraftigheten som hon ständigt förmedlat sedan debuten har blivit hennes signatur. Imenellas stil och artisteri har dock blivit mer än en signatur, i en tid där vi får höra färre kvinnliga rappare dyker Imenella upp, berättar sin story och bildar samtidigt en rörelse av hopp och kraft. Något vi även får ta del av på EP-debuten TRO.

Imen betyder TRO. På min debut-EP har det krävts både att tro på sig själv men också att ha en stor ståndpukt på vad jag tror på. Jag vill bjuda in er i min värld och låtar er joina min resa från mina ögon på hur jag ser på världen

EP:n bjuder på fem nya spår varav "BADMAN FLOW" som släpptes förra veckan. Bland gästerna får vi höra Newkid på "S/O" och Elias Abbas på "NIE TE FEM". EP:n har skrivits ihop med b.la. Stor och Pato Pooh och det blir tydligt då vi genom fem spåren får höra en del genomtänka punchlines. I "S/O" går hon hårt mot mobbare från förr likt introt "WARYA GEE" där hon i sin verklighetsskildring även går attack till alla mot alla 'becknare' (knarklangare).

"Vad flexar du?/ Mannen knarkat mest i flest garage/Festa för 10 lax men ane (mamma) hon har stress med mat/Walla de synd bre, bror din pondus borde va tyngre/ Du är ett barn därför din gäri hon är 10 år yngre."

 

Imenella har på lite mer än ett år blivit en av Sveriges omtalade artister, med TV-inslag, turnéer, Grammis-vinst och nu debut-EP:n så fortsätter hon jobba konstant. Hon är mån som sitt team och sina fans och säger att: "TRO är en hyllning till alla som har trott på mig men också ett fuck you till dom som faktiskt inte gjorde det! ". När vi intervjuade Imenella förra året hade vi en stark känsla att vi skulle få höra mer från 'nykomlingen', nu knappt ett år senare är hon inte längre en nykomling hon är en av de mest självklara namnen i industrin, och hon har bevisat att allting är möjligt så länge man har TRO.

Lyssna på EP:n nedan!

https://www.instagram.com/p/Byk-PxmIq0R/?utm_source=ig_web_copy_link