Inför Champions Leagues semifinaler

England mot Spanien

I veckan är det dags för semifinaler i herrarnas Champions League. Liverpool mot Villarreal. Manchester City mot Real Madrid. England mot Spanien. Där vinnarna möts i finalen på Stade de France i Paris den 28 maj istället för i Ryssland och St Petersburg som det var tänkt innan. Precis som vi gjorde i början av slutspelet, tar vi ännu en gång tempen på de fyra kvarvarande lagen:

Manchester City – Real Madrid (26/4 och 4/5)

Ett galet intressant möte. City tog sig till final via totalt 1-0 mot Reals antagonister Atletico och kommer senast från en 5-1 vinst i ligan där Gabriel Jesus gjorde hela fyra mål. Pep Guardiola har ännu en säsong ställt ett väldigt bolltrillande lag på backen som imponerad, men laget har under året visat upp en ny cynisk sida av sig själv. En sida som inte enbart handlar om att passa bollen ända in i mål. Det var länge sen ett lag pressade City så mycket som Atletico gjorde i den sista halvleken nu senast, men City överlevde och kom antagligen ut på andra sidan starkare än någonsin. Är det dags för den åtråvärda titeln nu?  

Real Madrid har i sin tur en smått galen Champions League-sejour bakom sig. Spelet har hackat och tränare Carlo Ancelotti har i stora perioder ifrågasatts, men när vi snart går in i maj månad leder man både ligan i stor stil och spelar snart semifinal i Champions League. Otroliga vändning mot både PSG och Chelsea, där främst Modric och Benzema visat att gammal är äldst, har visat att man aldrig kan räkna bort mesta mästarna Real i CL-sammanhang.

Liverpool – Villarreal (27/4 och 4/5)

På onsdag ställs Liverpool mot Villarreal. Jürgen Klopps Liverpool har i princip peakat formen lagom till säsongens slutspurt. Vinst mot Benfica i kvartsfinalen med ett nästintill fullt roterat lag, seger mot Man City i FA-cup semifinalen och en 4-0 kross mot Manchester United nyligen. The Reds känns otroligt heta just nu och har de facto fortfarande chans på kvadrupeln – Champions, FA-Cup, Premier League och Ligacupen. 

Villarreal, just nu sjua i den spanska ligatoppen, kommer i sin tur från årtiondets största skrällvinst mot Bayern Munchen i kvartsfinalen. Unai Emerys gula ubåt har trots allt för vana att leverera i Uefa Europa League där man 2020/2021 till och med gick och vann, men att vara två matcher från final i stora Champions hade nog ingen räknat med. Senast laget gick så här långt var säsongen 2005/06 då man utgick mot Arsenal. Frågan är om man lyckas bättre den här gången mot annat engelsk motstånd? Då måste Raul Albiol, Dani Parejo och Gerard Moreno visa sig från sin absolut bästa sida.

Vilka lag tror ni tar sig vidare? Håll utkik på Dopest.se för fler fotbollsnyheter!