Foto: Instagram

Instagram lanserar två nya Feeds – Favoriter & Följer

Nu kan du själv bestämma hur din feed ska se ut

I slutet av förra året meddelade Instagram att de kommer ta tillbaka sitt kronologiska flöde. Alltså en feed baserad på vilka av de du följer som lagt upp ett inlägg senast. Men det är inte allt. Idag avslöjar IG att vi kommer få två alternativ att välja mellan: Favoriter och Följer. På så sätt kan du specialanpassa din egen feed.

Hur fungerar "Favoriter"

Så, vad innebär då Instagrams två olika Feeds? Vi börjar med den största nyheten, vilket är Favoriter. Här har du möjlighet att välja vilka konton som ska prioriteras i ditt flöde. Till exempel nära vänner eller artister. Detta görs genom att du favorit-markerar konton i en lista. Du kan välja så mycket som 50 konton i din lista. Du kan ändra listan när du vill och dessa personerna kommer inte märka att de läggs till eller tas bort från dina favoriter. Dina favoriter kommer markeras med en stjärna i din feed och prioriteras högre upp på din hemskärm.

Hur fungerar "Följer"

Det andra alternativet är Följer. Här tar Instagram tillbaka sitt kronologiska flöde. Där baseras ordningen på vem som lagt ut ett inlägg senast. Det gör på sätt och vis Instagram mer "rättvist" när du inte behöver basera dina inlägg på att matcha populära algoritmer. Back to basics - såhär fungerade IG innan 2016.

Det här betyder dock inte att Instagram inte kommer jobba med ett algoritm-baserat flöde. Samma Feed, baserat på algoritmer, finns kvar - men IG lägger alltså även till de två alternativen Favoriter och Följer.

Foto: Instagram

Hur använder jag de nya funktionerna?

Högst upp i det vänstra hörnet på din hemskärm - kan du klicka på Instagram för att välja vilken av dina feeds du vill se. Favoriter eller Följer.

Den nya funktionen har börjat rullas ut till vissa användare, men när den når alla är ännu oklart.