Instagram ska låta dig stänga av läskvitton

Testar funktionen känd från iMessage

Om du någonsin råkat öppna ett meddelande du inte ville öppna, eller bara vill ha tid att tänka ut ett svar efter att du har läst, har Instagram inte varit den mest stöttande appen.

Läskvittenser, eller läskvitton som det ofta kallas, har nämligen inte varit möjliga att stängas av tidigare, vilket inneburit att avsändaren alltid kunnat se om du läst deras meddelande. Denna funktion har däremot funnits hos Apples iMessage och vissa andra meddelandetjänster, så det har inte varit brist på efterfrågan från Instagrams användare.

Snart blir det dock ändring på det, det rapporterar The Verge via livesändningar från Meta-cheferna Mark Zuckerberg & Adam Mosseri. Enligt dem är en testfas igång just nu, där vissa användare får möjlighet att hålla sina läsningar privata.

Meta delade även med sig av exempel på hur det skulle kunna se ut, vilka du kan se i galleriet ovan. Det finns ingen info om när det skulle kunna lanserar för allmänheten, eller om funktionen kommer till andra Meta-appar som Messenger, så håll utkik framöver för uppdateringar!