Instagram kan snart kombinera ditt flöde med en vän

Om du och en annan användare gillar att skicka Reels till varandra kan era intressen snart få en egen plats i appen – se läckt info här

Enligt Tech Crunch kan en nyhet vara på väg till Instagram som kommer att ta en liknande form till konceptet med delade spellistor som Spotify tidigare lanserat. ”Reels Blend” ska fungera som en egen flik där du får Reels-rekommendationer baserat på Reels som två användare har delat med varandra. Ett sorts delat flöde där du och en annan användare får era intressen kombinerade, något som ska vara privat mellan er som kan lämnas när som helst.

Funktionen ska just nu vara i en test-fas enligt X-användaren Alessandro Paluzzi som fått en inbjudan till att prova på ”Blend”. Paluzzi, som är en tech-expert, har dock förtydligat att testet är en intern prototyp och att det än så länge inte testas inte externt med ”vanliga” användare.

Instagrams ägare Meta har inte bekräftat om det finns några eventuella planer för en offentlig test-period eller när funktionen kan tänkas lanseras, men de har bekräftat till Tech Crunch att den är under utveckling.