Introducerar Dopest Q&A: Först ut Nimo Cheebs

Vi presenterar en ny serie som går ut på att ta reda på vad svenska artister och profiler tycker är hetast just nu. Först ut är Nimo Cheebs från Näääk & Nimo.

Dopest redaktionen introducerar Dopest Q&A som är en serie där vi genom några snabba frågor kommer att ta reda på vad svenska artister och profiler ser för trender och diggar just nu.

Först ut är ingen mindre än Nimo Cheebs, mer känd som Nimo från hiphopduon Näääk & Nimo.

Vilka artister ska man hålla extra koll på detta år:
- Det finns många bubblande artister som är på väg upp, mina akter att hålla koll på iår är Rågsvedsrapparen Lokal, RMHs Nebay Meles, Jireels polare Lamix och mina grabbar i HxB.

Bästa klädsläpp hittills i år:
- Det har kommit många fina klädsläpp i år. adidas senaste kapsel med Alexander Wang har varit en av årets höjdpunkter hittills, sen diggar jag Supremes samarbete med Rap-A-Lot Records väldigt mycket. Jag har vuxit upp med många Rap-A-Lot akter som t.ex. UGK, Scarface och Geto Boys i hörlurarna. New Blacks vårkollektion är också en personlig favorit.

Tre butiker du gillar:
- Jag handlar som många andra mycket online men om jag är ute och snurrar i staden och vill handla så besöker jag alltid Nitty Gritty, Stone Island och C store. Online kör jag mycket Tres-Bien, SNS, Caliroots, SSENSE & Supreme

Matställen att besöka i år:
- Timbuktus falafelhak MALMÖ, Mahmut Suvakcis döner-restaurang Cok Döner och min hamburgerfavorit KÄK som snart öppnar i gallerian i Stockholm. Om ni har vägarna förbi Fruängen rekommenderar jag även Erssons Fisk som är lite av ett stamställe när jag spelar in låtar och behöver lunch.

Tre starkaste albumen hittills i år:
- Jag skulle nog ranka de tre bästa albumen så här:

  1. Joey Bada$$ - "ALL-AMERIKKKAN BADA$$"
  2. Kendrick Lamar - "DAMN."
  3. Rick Ross - "Rather You Than Me"

Ingen Drake på topp 3??

- Ehh... nope.

Slutligen, kan vi förvänta oss någon ny musik från Näääk & Nimo innan sommaren?

- Ja, vi har nya låtar klara och kommer ut med en dubbelsingel mycket snart, håll koll på vår Instagram för mer info.

 

FOTO: Magnus "Mankish" Danielsson