iPhone 16-modeller läcker – se den nya designen

Testmodeller utan något inre visar bland annat upp en helt ny knapp – sägs ha läckt från officiella fabriker i Kina

iPhone 16 förväntas att dyka upp under hösten 2024, men redan nu har användare på kinesiska sociala medier börjat dela med sig av bilder på mobilen. En läckare på plattformen Weibo la nyligen ut bilder på vad som sägs vara en modell av iPhone 16 & iPhone 16 Pro, som ska ha kommit från en av Apples fabriker.

På X har användaren @JollityTech delat med sig av bilderna för den västerländska publiken, där vi ser en man hålla upp blåa plastmodeller av mobilerna. Så kallade ”dummy phones” görs tidigt i processen av att utveckla en ny mobil, då man helt enkelt testar hur dess yttre ska se ut och fungera.

I bilderna får vi bekräftat att en ny knapp är med på sidan av mobilen som tidigare bara har haft låsknappen. Dexerto har tidigare rapporterat att det ryktades om en ”Capture”-knapp ska introduceras på iPhone 16, vilket med största sannolikhet är den som syns i bilderna. Dess funktion sägs vara att ta bilder, något som tidigare modeller gjort via volymknappen.

Jämfört med iPhone 15 märks en mindre storleksskillnad, samt att den vanliga versionen av iPhone 16 kommer att ha en vertikal kamerauppsättning. Mer officiell information om mobilen förväntas dyka upp den 10:e juni 2024, då Apple håller sitt traditionella WWDC-event som bland annat presenterar nya produkter.