iShowSpeed till sjukhus efter tävling

Den amerikanska streamern var nyligen och besökte favoritlaget Manchester United i England – nu har han skadat sig på resan

Med sin omatchade energi och ljudnivå har iShowSpeed växt från populär streamer till en global kändis. Sedan han började karriären har dock kontroverser följt honom tätt då han bland annat blivit bannad från Twitch, samtidigt som han har fått träffa världsstjärnor som Cristiano Ronaldo och Neymar.

Under sitt senaste besök i England valde streamern att delta i traditionella ostrullningsracet i Gloucestershire. Denna tävling har pågått i hundratals år och består av att deltagare ska springa ner för en brant backe, samtidigt som de rullar ett osthjul framför sig. Engelska nyhetskanalen BBC var på plats inför racet och fick dessutom en intervju med en taggad Speed.

Speed bestämde sig för att delta då han redan befann sig i landet efter ett besök på favoritlaget Manchester Uniteds hemmaplan tidigare i maj. Racet dokumenterades på hans Youtube-kanal, men det gick inte riktigt som han tänkt sig. Speed ramlade ner för i stort sett hela backen och efter att ha genomfört Cristiano Ronaldos ”Siuu”-målgest efter mållinjen föll han ihop med smärtor i benet.

Det visar sig att Speed har en tidigare skada som lätt irriteras och efter racet meddelar streamern att han behöver åka till sjukhuset efter att ha förvärrat den.

”Ser du blodet där? Det blir blåmärken och svullnar upp. Så jag måste åka till sjukhuset efteråt”, säger han till BBC.

Enligt Speed själv kom han fyra i racet, vilket han berättar om i den vlogg han laddat upp på sin Youtube-kanal. I skrivande stund har Speed inte kommenterat skadan ytterligare.