iShowSpeed tillbaka på Twitch efter 2 år

Därför har han getts en andra chans

I december 2021 förändrades streaminglandskapet över en natt när en av Twitch största personligheter, iShowSpeed, stängdes av permanent från plattformen. Speed medverkade i en stream hostad av en annan stor profil, Adin Ross, där han deltog i ett typ av dating-spel tillsammans med streamern Ash Kash. Under sändningen uttalade sig dock Speed på sätt som Twitch klassificerade som sexuella trakasserier, vilket dagen efter ledde till att hans konto med miljontals följare stängdes av.

Sedan dess har Speed hållit till på Youtube, där framgångarna har fortsatt och han har samlat på sig över 30 miljoner prenumeranter utspridda på tre kanaler. Nu ser det dock ut som att hans karriär på Twitch kan tas upp igen, då hans kanal återställdes under tisdagsnatten den 10:e oktober.

Twitch VD:n Dan Clancy sa under en intervju tidigare i augusti att de funderade på att ge permanent avstängda konton "en andra chans", beroende på förutsättningarna och om kontot i fråga har visat på förbättring. iShowSpeed har varit en av de mest efterfrågade profilerna på plattformen och andra stora namn som Kai Cenat har även att benåda Speed, vilket nu verkar ha inträffat.

Varken Speed själv, Dan Clancy eller Twitch har kommenterat situationen hittills, så håll utkik på dopest.se för uppdateringar framöver!