• Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas

Italienska Fotbollsförbundet firar 125 år

Ett av världens äldsta fotbollsländer fyller år och firar tillsammans med adidas, släpper en gyllene jubileumströja

I år firar det Italienska Fotbollsförbundet sin 125 år vad passar då bättre än en guldkantat limited edition tröja? Deras officiella partner adidas Football tänkte likadant och lanserar därför den första jubileumströjan i sitt slag i italiensk historia.

Italiens fotbollslandslag kommer att presentera det nya matchstället vid 2023 års UEFA Nations League-slutspel den 18:e juni. Tröjan har vintageinspirerade konturer och är utrustad med adidas avancerade teknik för maximal prestation. Designmässigt hämtar de inspiration från lagets segermatch mot Frankrike 1910, då de båda lagen möttes för första gången.

Målning från matchen 1910. Foto: L’Equipe

Bomullströjan har en vit bas med gyllene tre-streck längs axlarna och även en guldig adidas-logga. Italiens landslagssköld är omgiven av lagerkransar och jubileumssiffror, som inspireras av landets historia i Romarriket. Liknande detaljer pryder den nedre halvan av kitet, shortsen och strumporna, som kommer att visas upp under Nations League.

Med en mer robust materiell finish och tjockare krage sticker även tröjan ut med sin enkelhet, vilket gör den lika snygg utanför som på planen. På bilderna i galleriet kan du se några exempel på tröjans outfit-kapacitet!