Ivory är tillbaka solo med "Lika Leka Bäst"

Efter en rad collabs med bland andra ODZ är Ivo tillbaka på egen hand, nya singeln proddas av Young Earth Sauce

De senaste åren har Ivorys artistkarriär kantats av många collabs som albumet ”Ett Gäng Getter” och hitsingeln ”Allting På Menyn”, båda tillsammans med ODZ och Simon Superti. Dessutom har albumet SKORPIONERNA” släppts tillsammans med MIVAS + en mängd features inklusive två på albumet ”PUSH3R” av Dani M Simon Superti.

Allt detta har skett under 2021-2022 och solo-singlarna har förståeligt hamnat i baksätet, men nu är Ivo äntligen tillbaka med ”Lika Leka Bäst”. Med produktion av frekventa kollaboratören Young Earth Sauce spinnar han vidare på det dans-inspirerade sound han vässat fram på många av de tidigare nämnda släppen. Denna gång mjuknar Young Earth Sauce sin approach dock, med en lätt pianoslinga som glider över försiktigt mixade techno-drums.

”Jag och Såsen vibeade en natt i studion och diskuterade saker och känslor som inspirerat oss lately och fick ihop en annorlunda feel-good låt som andas vårkänslor. Jag ville verkligen ge lyssnarna nåt nytt och fräscht som vi aldrig gett dom innan och samtidigt visa min musikaliska utveckling under sista tiden, något man kommer höra mer av väldigt snart på albumet”, så säger Ivory själv om processen bakom låten.

Vi kan förvänta oss flera singlar under 2023 innan det äntligen blivit dags för folket att ta del av ”BABA IVO”. Ivory’s första solo-album sedan ”Rushen” 2020 som kommer att släppas senare under året. Albumet kommer att vara fullproppat med produktioner och arrangemang av Simon SupertiYoung Earth Sauce, Andreas Kleerup m.fl. Dessutom kommer en smyckeskollektion i samband med albumet, som han har tagit fram tillsammans med Mona Fällberg.

Lyssna på ”Lika Leka Bäst” i DOPEST Playlist på Spotify!