Foto: Ivory

Ivory släpper albumsingeln ”Skenet Bedrar”

Trap-veteranen förbereder sig för sitt elfte fullängdsprojekt med en introspektiv singel

Ivory har varit med längre än de flesta, särskilt när det kommer till trap-vågen i Sverige som han var med och startade med projekt som Molnfällan under det tidiga 10-talet. På MXHXN "GÄÄHDA (Remix)" från 2015 sa han det nog bäst själv:

"Vi sparkar dörren, vilken mjukstarta?
Min trap i början var sjukt hatad
Sen vi kom in det var slutpratat"

Nu laddar han upp för sin elfte fullängdare Baba Ivo, en nickning till det smeknamn han haft med sig sedan starten. Projektet förväntas dyka under månaderna framöver, men nu ger han oss ett första smakprov.

"Skenet Bedrar" är producerad av UÅ Beatz och Ivo själv, med vännen och samarbetspartnern Simon Superti som exekutiv producent likt på resten av den kommande plattan. Trion har kurerat ett sound som är lika delar känslosamt som det är medryckande med sina gripande körer och 808-tunga trummor som lever i symbios. Ivo har flowat över liknande ljudlandskap tidigare med stor framgång, bland annat "Sista Kortet" & "MIN RIDAH". Här gör han det minst lika bra som tidigare, med texter som håller sig kvar i huvudet långt efter den sista autotune-drypta hooken ekat ut.

"I min ensamhet jag spolar tillbaka bandet och jag kan minnas nu
Sa till dem jag kommer leva på min musik, dem sa jag var sinnessjuk"

Ivo har även funderat på sin uppgång i gamet, vilket gör albumtiteln Baba Ivo till mer än ett smeknamn, utan en metafor för hans numera seniora status i genren. På albumet planerar han att ta tillbaka mycket av det som gjorde honom till en breakout stjärna för mer än ett årtionde sen med briljanta albumet Molnfällan.

"Vi tar det back to the trap, med takten och basen vi älskar, men precis som allting förändras med tiden så gör även jag det. Har aldrig varit en artist som bara följer dagens trender, aldrig gjort det för fame eller pengar, utan har sen barnsben alltid gjort den musiken jag gör av samma anledning som idag - för att jag älskar det", säger Ivory om visionen bakom albumet.

Lyssna på "Skenet Bedrar" och mer ny musik i DOPEST Playlist!