Ivory är en av modern svensk hiphops pionjärer, med debutalbumet Molnfällan från 2013 som en av trap-genrens första fästen i Sverige. De senaste åren har Ivorys artistkarriär kantats av många collabs, som albumet Ett Gäng Getter och hitsingeln ”Allting På Menyn” tillsammans med albumaktuella ODZ och Simon Superti som senaste höjdpunkt

Nu är han dock snart tillbaka med ett album signerat han själv, med en nickning till hans status som OG: BABA IVO. Albumet kommer att dyka upp under 2023 tillsammans med en smyckeskollektion tillsammans med Mona Fällberg. Albumets tredje singel "DOWN (Ännu En Dag)" är producerad av PreGame & Greener och är en Jersey Club-inspirerad låt med ett drömlikt sound som handlar om en toxisk kärleksrelation.

”Jag vill fortsätta att utforska nya sound och utmana min kreativitet och den här låten fortsätter den resan, samtidigt som temat om toxic love har sina rötter i min tidigare släppta musik, 2023 style. Tycker det är kul att Jersey Club-stilen äntligen blivit populärt worldwide och ville lägga min egen twist på det", säger Ivory om singeln.

Lyssna på "DOWN (Ännu En Dag)" i DOPEST Playlist!