Foto: Art_by_Esse

Jacco följer upp solodebuten med singeln “NOLL TÅLAMOD”

Labyrint-medlemmen släpper album i vår

För två veckor sedan var det äntligen dags för Jacco att debutera som soloartist. Efter många fina år i gruppen Labyrint tillsammans med grabbarna Aki, Dajanko och Sai, var det tid för “Hörnet” - och en historia om hämnd, romantiserande av gatuvåld och de talande textraderna: ”Tänk om någon sagt gör du det så dör du" ochTänk på va du gör innan du skjuter / Du vet de kommer aldrig o ta slut där”.

I dag släpper Jacco ännu en singel från det kommande albumet Allt Jag Har med förväntat releasedatum senare i april. Nya NOLL TÅLAMOD” är hiphop och reggae med influenser av dancehall, afrobeat och lite pop, ännu en gång producerad av vännerna och kollegorna Masse och Salla från Salazar brothers. “Jag linkar upp med Masse sen vi gör något nice / Det blir alltid crème de la crème när vi går loss i Redline”, sjunger Jacco runt två minuter in i låten.

”Den här låten är fett personlig och befriande för mig. För några år sen blev jag lurad av vår bokare på en hel årslön. Det betyder många obetalda spelningar och ett års bilande runt i Sverige när jag istället kunde ha varit hemma med mina barn. Det gjorde mig både bitter och arg, men också ledsen eftersom att vi var barndomsvänner”, berättar Jacco. 

“Noll Tålamod” handlar alltså om att tappa tilliten för gamla vänner men att ändå visa tålamod och att påminna sig själv om att inte göra något förhastat och dumt: “Om jag fick lov att gå tillbaka / Hade jag då velat ändra på något / Nej jag tror det är bra tack / Jag tar med mig det jag lär mig av folk”, sjunger Jacco. För precis som han säger; en läxa dyr är fortfarande en läxa lärd. 

“Hela den grejen fick mig att tappa tillit till folk och ifrågasätta saker jag aldrig ifrågasatt innan, vilket i sin tur gav mig svar på frågor jag borde ställt för längesen. Allt eftersom tiden gick blev jag lite visare, äldre, mer förstående och mindre sugen på att ta ut hämnd på min gamla vän. Istället blev jag mer angelägen om att rensa lite i min circle of trust, slicka mina sår, lära mig av läxan och satsa på musiken istället”, förklarar Jacco.

Räkna med mer musik från Jacco snart. Tills dess lyssna på Noll Tålamod” i DOPEST Playlist här nedan!