Jacquemus & Nike släpper Swoosh-väska

Efter flera lyckade sneaker-collabs tolkar det franska lyxmärket Nikes ikoniska logga – då kan du köpa den i Sverige

Det franska lyxmodehuset Jacquemus inledde sitt samarbete med Nike under sommaren 2022 och har sedan dess levererat tolkningar av klassiker som Air Force 1. Nu har de gett sig på den kanske allra mest ikoniska symbolen för Nike: Swoosh-loggan.

De har förvandlat logotypen till en axelremsväska i läder, kallad ”The Swoosh Bag”. Den är utrustad med en justerbar rem och har Jacquemus signatur i silver längst ned på ena sidan. Den erbjuder ett kompakt förvaringsutrymme, som öppnes med en dragkedja som löper ovanpå väskan. Det är dock tydligt att denna väska sätter stil före substans, dels på grund av den böjda designen på Swooshen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av JACQUEMUS (@jacquemus)

Samarbetet avslöjades via Instagram, där Jacquemus även teasar att kampanjen kommer att frontas av en speciell gäst. De ber sina följare att gissa vem som håller i väskan, vilket kommentarerna snabbt listade ut är löparen Sha’Carri Richardson tack vare hennes underarmstattuering.

Väskan kommer att släppas nu på måndag den 26:e februari, till ett pris av 4 684kr (420€). Du kan registrera dig till förköpet redan nu på Jacquemus hemsida.