Jacquemus x Nike SS24 frontas av Sha'Carri Richardson

Den amerikanska friidrottsstjärnan är ansiktet för kollektionen som innehåller den virala Swoosh-väskan – då kan du köpa plaggen

Nyligen avslöjade det franska modehuset Jacquemus och deras samarbetspartner Nike att ytterligare ett samarbete mellan de två var på väg. Detta gjordes genom en teaser där en ”Swoosh Bag” visades upp, en väska formad som Nikes ikoniska Swoosh-logotyp.

Redan då ryktades det om att friidrottsstjärnan Sha’Carri Richardson skulle fronta kampanjen, då fans kände igen hennes tatuering på den arm som höll i väskan på den tidigare nämnda teasern. Nu är hela SS24-kollektionen avslöjade och mycket riktigt är det Richardson som tar täten för det sportiga utbudet, som presenteras tillsammans med kontrasterande stilar i form av långa balklänningar och andra plagg.

I den fullständiga samlingen med kampanjbilder får vi en titt på resten av kollektionen, som även innehåller alla tre färgställningar av Swoosh-väskan, som tidigare endast visats upp i svart. Här ser vi väskan i en färgstark ”hot pink” samt en mer avskalad ”cream”, plus en demonstration på hur smidigt den böjer sig runt kroppen även under träning.

Vi ser även flera sportiga träningstoppar för kvinnor, samt en samling av mjukare kläder i form av sweatpants, hoodies & t-shirts i brun, röd & rosa. Det utmärkande draget med mjukiskläderna är att Swoosh-formade hål täcker hela plaggen, en fortsättning på Jacquemus besatthet av loggan. Till sist visas även en ny sneaker, som ser ut att ta inspiration av deras tidigare släppta ”J Force 1”.

Hela kollektionen finns tillgänglig nu på Jacquemus hemsida, med priser som varierar mellan 977kr för en t-shirt till 5 400kr för väskan.