JAE släpper eldiga "Tankarna" med Yasin

Första släppet för året från Uppsalabaserade rapparen är början på en ny era, får in tung feature från ingen mindre än YB

Uppvuxen i Uppsala har rapparen JAE haft musiken som mål sedan barnsben. När artister som Labyrint och Dani M satte staden på hiphop-kartan under det tidiga 10-talet lyssnade en ung JAE noggrant och det skulle bli en stor inspiration till att han själv plockade upp micken.

2021 vann han Red Bulls tävling freestyle-tävling ”Ord Mot Ord” och fick därmed åka till Red Bull Studios i Paris för att göra musik med stjärnproducenterna Amr Badr och John Alexis, och bli coachad av Ricky Rich. Han kom hem med hela 5 låtar, varav en blev debutsingeln ”MOVES”. Därefter följde ”LEDARE” och ”Down Low” men under 2023 har det varit tyst från JAE, som spenderat tiden i med att fila fram ett nytt sound i studios i Stockholm.

”Tankarna” är första inblicken i denna utvecklingsperiod och den släpps med riktig tungviktare till feature: Yasin. Singeln är början på en comeback som kommer att fortsätta genom året och det är en återkomst med bravur.

”Back but we never left‼️”, så skriver JAE på sin Instagram och det är en beskrivning som sitter perfekt på energin i låten. Över en choppad spansk gitarr och dansanta trummor levererar de båda rapparna snabba rader med en frenesi som matchar beatets varma toner. I texten får vi även lyssna in till några av JAEs tankar som verkar ha snurrat under tiden sedan senaste släppet, något han direkt adresserar i första versens första mening.

”Situationen är komplicerad, jag hatar att vara offentlig”

Lyssna på ”Tankarna” och mer ny musik i DOPEST Playlist!