James Blake lanserar musikplattformen Vault

Artisten gick viral när han krävde förändring i musikbranschen – så fungerar hans nya plattform som stöttar artister direkt

Tidigare under vintern gick den experimentella artisten James Blake viral, då han kallade ut musikbranschen och krävde förändring för artisters villkor. Den frispråkige Blake har tidigare jobbat med storheter som Kendrick Lamar & Travis Scott, samt varit en stor influens på elektronisk musik med sin abstrakta tolkning av olika genrer.

Detta ledde till att flera stora namn stöttade hans budskap, inklusive Lil Yachty som förvarande jobbar på ett album tillsammans med Blake just nu kallat Bad Cameo. Nu har Blake följt upp den positiva responsen med att slå ihop sig med Vault, en nylanserad plattform som ger fans möjligheten att betala en prenumerationsavgift för att få ta del av osläppt musik och demos från artister.

Blake passade även på att förtydliga sitt budskap, när han menade på att artister behöver trygghet att våga testa nya saker. Istället för att jaga ”nästa stora 15-sekunders TikTok” hoppas han kunna uppmuntra artister till att släppa den konst de faktiskt vill via Vault.

Just nu är James Blake en av de få större artisterna på Vault.fm och det kostar ungefär 52kr ($5) i månaden att prenumerera på honom.