Foto: Pressbild / SvFF

Janne Andersson: Då avgår jag som förbundskapten

Efter en rad kontroverser kring hans position i det svenska herrlandslaget har förbundet uttalat sig

Det senaste året har varit tufft för Jan "Janne" Andersson i rollen som Svenska herrlandslagets förbundskapten. I vintras hamnade han i bråk med Viasats Bojan Djordjic efter Sveriges kvalseger mot Azerbajdzjan, en händelse som kritiserades från flera håll trots att de båda blev sams efteråt.

Resultaten har inte heller gått vägen, då dubbla förluster mot Österrike i stort sett gjort det omöjligt för Sverige att nå EM-slutspelet. Det är med det faktumet som Andersson nu väljer att uttala sig om sin framtid i förbundet. I en presskonferens tillsammans med SvFF har han nu meddelat att han avgår från sin post om Sverige inte når EM.

"Min tanke är fortfarande att vi ska ta oss till EM, vi ska göra allt för att ta den möjligheten", säger dock Andersson.

Beskedet följdes även av förtydligande från förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och ordförande Fredrik Reinfeldt, som säger att det är bra att förutsättningarna klargörs inför de tre återstående kvalmatcherna. Hela pressmeddelandet återfinns här.