Se de 10 utvalda artisterna från Sverige i JBL x Martin Garrix Music Academy

Svenska talanger har valts ut till programmet som inkluderar en resa till Amsterdam, studiotid & möten med experter.

För andra året i rad anordnas JBL x Martin Garrix Music Academy med målet att hitta nästa generations talanger inom olika aspekter av musikvärlden. Tidigare presenterades juryn som består av Leslie Tay, Sara Faraj och DOPEST egna Kristian Icho, en trio som varit med och valt ut de svenska bidragen till akademin.

Efter tusentals ansökanden världen över har nu årets deltagare valts ut och vi kan idag presentera de 10 talanger från Sverige som kommer att delta i årets akademi. De kommer tillsammans med andra internationella musiker få resa till Amsterdam, där de under tre dagar kommer att få möta branschproffs och även Martin Garrix själv.

Här är artisterna:

Mansa – Producent/DJ

Från: Stockholm
Ålder: 32
Instagram: @mansamusik
Spotify: Mansa

”Jag tror att afro-elektronisk musik är framtidens genre, som vi har sett med amapiano. Jag började spela det redan 2020 och det har nu blivit ett globalt fenomen.”

Colinet – Artist/Låtskrivare/Producent/Ljudingenjör

Från: Stockholm
Ålder: 26
Instagram: @vilmacolling
Spotify: Colinet

”Mitt passionsprojekt Colinet är ett sätt för mig att kombinera mina färdigheter inom analog inspelning med min kärlek till elektronisk popmusik.”

Elektra – Artist/Låtskrivare

Från: Täby
Ålder: 21
Instagram: @elektramavridou
TikTok: @elektra.mav

”Min vision som artist är att vara en inspirationskälla. Precis som jag har sett upp till andra i musikbranschen och fått motivation till att drömma.”

GRIMON (aka HZL) – Producent/Låtskrivare/DJ

Från: Sollentuna
Ålder: 23
Instagram: @viktorgrimon
Spotify: HZL

”Den artist jag vill bli är någon som sprider positivitet. Jag vill hjälpa människor genom att starta mitt eget skivbolag och min egen agentur, jag vill hjälpa dem som inte får chansen att bli representerade som de borde.”

Tilde Betsikokos – Artist/Låtskrivare/Producent

Från: Ystad
Ålder: 19
Instagram: @tildebetsikokos
Spotify: Tilde Betsikokos

”Jag vill hitta min plats i musikbranschen. Med det menar jag att jag vill kunna göra allt så bra som jag bara kan och för att kunna göra det behöver jag träffa rätt människor. Jag tror att akademin kan hjälpa mig med det.”

Koda Roos – Artist/Låtskrivare/Producent

Från: Malmö
Ålder: 20
Instagram: @koda_roos
Spotify: Koda Roos

”Jag vill bli den artist vars texter folk tittar på och tänker: Jag förstår ingenting, men jag förstod den här lilla grejen och det fick allt att gå ihop.”

Claire Soukup – Artist/Låtskrivare/Producent

Från: Stockholm
Ålder: 24
Instagram: @clairesoukup
Spotify: Claire Soukup

”Jag vill ta min karriär till den internationella scenen. Jag älskar att uppträda och skulle gärna vilja vara en artist som åker på turné och samarbetar med andra.”

Ezekiel Jin – Producent/DJ

Från: Malmö
Ålder: 21
Instagram: @itsezekiiel.jin
Spotify: Ezekiel Jin

”Jag vill visa andra att de kan göra det jag gör. Även om man inte kan musikteori, oavsett hur mycket talang man har så är hårt arbete och hängivenhet vägen till att nå sina mål.”

BRAUNBEER – Producer/DJ

Från: Sundsvall
Ålder: 24
Instagram: @braunbeermusic
Spotify: BRAUNBEER

”Min största dröm är att bli en producent/artist som Martin Garrix, Avicii & Dmitri Vegas. Jag vill stå på de stora scenerna som Tomorrowland och Ultra Festival.”

Xinity – Producer/DJ

Från: Gävle
Ålder: 21
Instagram: @xinity.music
Spotify: Xinity

”Jag kommer från en liten stad i Sverige som heter Gävle och det har vatit svårt att få kontakt med människor som också håller på med musik. Jag hoppas att akademin kan hjälpa mig att få kontakt med nya människor så att vi kan skapa något stort tillsammans.”

Artisternas musik och resa kommer även att dyka upp på JBL:s sociala kanaler, så se till att följa med på Instagram och dopest.se under de kommande månaderna då vi även kommer att avslöja vinnaren av den interna tävlingen bland deltagarna!