JC återupptar försäljningen av Supreme Spain i butik

Kollektionen åter tillbaka i Mall of Scandinavia

När en av Nordens största klädkedjor JC (Jeans Company) i slutet av september skyltade med att man sålde Supreme tog det inte lång tid innan många reagerade. Det som frontades utanför butiken var Supreme loggan med texten ”Limited Stock” &  ”Exclusive at JC Mall of Scandinavia”. Något som senare visade sig vara Supreme Spain. Ett spanskt företag likt Supreme Italia som på ett lagligt sätt använder sig av Supreme loggan på deras produkter och i butiken. Man har lyckats med detta lagligt genom att man i Spanien b.la. ansökt om det officiella patentet OEPM i Spanien som går under WIPO World Intellectual Property Organization – något som inte Supreme har.

Detta har möjliggjort att Supreme Spain problemfritt kunnat öppna butiker och sälja sina plagg med Supreme loggan helt utan några problem. Detta har varit ett hett samtalsämne bland streetwear-entusiaster som tyckt att det är omoraliskt och nästintill parodiskt. Därför blev det en del diskussioner när Dopest skrev om att JC öppet valde att sälja Supreme Spains produkter. I en video av Anis Don Demina går han hårt mot butiken där han konfronterar ägaren.

Efter kritikstormen mot kedjan så plockade man ner kollektionen och gick ut med ett pressmeddelande på Instagram och sa att det var ett ’medvetet’ val och att man skulle se över detta. Man postade även ett inlägg med texten ”Vi hör er”. Många kunder ansåg att butiken vilselede kunderna med informationen då kunder som inte är insatta är helt medvetna om att det inte är Supreme New York som säljs. I efterhand har det inläggets redigerats med orden ”Vi hör er”.

I veckan kom uppgifter om att JC åter plockat tillbaka kollektionen i butiken på Mall of Scandinavia, vilket av bilderna ser ut att stämma. Många läsare har hört av sig till oss och uppmärksammat detta. Varför man åter valt att ta in plaggen efter stormen och efter att man sagt ”Vi hör er” är ännu oklart. Dopest har sökt JC för en kommentar.